Πέμπτη 15 Μαΐου 2014




Πρώτη παρουσίαση infographics από την Ζωή Κατσιγιάννη
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος παρουσίασης των σεμιναρίων από την Ζωή Κατσιγιάννη στις Σχολές Ξυνή. Στο τρίωρο σεμινάριο παρουσιάστηκε ένα γενικό πλάνο για το πώς σχεδιάζουμε infographics, που εφαρμόζονται και βασικά ιστορικά στοιχεία. Επίσης παρουσιάσθηκε και η διαδραστική εφαρμογή των γραφημάτων από τον Δημήτρη Πλατή. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν σπουδαστές, απόφοιτοι, συνάδελφοι γραφίστες και δημοσιογράφοι. Μεταξύ άλλων οι δημοσιογράφοι του Ελεύθερου Τύπου Χρήστος Κτενάς, ο Παναγιώτης Μαυραγάνης, ο Λευτέρης Γιωργάκης και ο συνάδελφος γραφίστας Δημήτρης Αναστασιάδης. Το σεμινάριο συνεχίζεται. Περισσότερες πληροφορίες στην γραμματεία των ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ

Τρίτη 6 Μαΐου 2014





Πανευρωπαϊκή διάκριση x3
για την Ζωή Κατσιγιάννη και τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ

Για άλλη μια χρονιά η Ελλάδα ξεχωρίζει σε πανευρωπαικό διαγωνισμό για την καλύτερη σχεδιασμένη εφημερίδα. Στον φετινό διαγωνισμό των  ΕUROPEAN NEWSPAPER AWARDS στην κατηγορία infographics διακρίθηκε η Ζωή Κατσιγιάννη υπεύθυνη σχεδιασμού γραφημάτων στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ με τρία γραφήματα εξαιρετικής σχεδίασης και προχωρημένα για τα ελληνικά δεδομένα. ΕΙναι σημαντική αυτή η διάκριση τόσο για την Ζωή και για τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ όσο και για την ελληνική γραφιστική και δημοσιογραφία, ανα σκεφτούμε πως ο σχεδιασμός infographics στην Ελλάδα στον χώρο του Τύπου έχει άνθηση τα τελευταία χρόνια. Στον θεσμό των EUROPEAN NEWSPAPER AWARDS  έλαβαν μέρος πάνω από 250 εφημερίδες από όλη την Ευρώπη και αυτό μας κάνει ιδαίτερα περήφανους ως  Ελληνες
Να θυμίσουμε πως η Ζωή Κατσιγιάννη έχει διακριθεί πάλι από τον ίδιο θεσμό και έχει ενεργή δράση ως γραφίστρια στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, ως εκπαιδευτικός αλλά και συμμετέχει στην ομάδα των greekinfographics.gr καθώς και συμμετείχε στην ομάδα σχεδιασμού των Ισπανών γραφιστών που σχεδίασαν τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ επί Γιάννας Αγγελοπούλου.

Περισσότερα www.greekinfographics.gr








ΕΒΓΕ στο «SILO MUSEUM»

Το γράφημα που σχεδιάστηκε για το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά, στο τεύχος 2 του gr Design διακρίθηκε στα φετινά ΕΒΓΕ. Ειναι σχεδιασμένο σε τρίπτυχο ένθεμένο στις σελίδες του περιοδικού. Με πλήρη ανάπτυξη του κτιρίου και τις βασικές πληροφορίες του. Επίσης περιέχει χάρτη της περιοχής, φωτογραφικό υλικό και τρισδιάστατη αναπαράσταση. Την επιμέλεια του σχεδιασμού είχαν οι greekinfographics. Να σημειωθεί πως στον ίδιο διαγωνισμό στους φιναλίστ πέρασε άλλο ένα γράφημα των greekinfographics με θέμα «China’s Urbanization»



Να θυμίσουμε πως για τον αρχοιτεκτονικό σχεδιασμό Το πρώτο βραβείο κέρδισε η κοινή πρόταση έξι Ελλήνων αρχιτεκτόνων (Ευάγγελος Αντωνόπουλος, Θάλεια Βέττα, Γεώργιος Γαβαλάς, Μαρία - Κυριακή Ρήγα, Αναστασία Σταμούλη, Μαρία Πυλαρινού) δίνει σε αυτό το εμβληματικό κτίριο της δεκαετίας του ’30 την αποκομμένη σχέση της πόλης με τη θάλασσα. Σύγχρονη ματιά σε ένα αυστηρό μοναχικό κτίσμα, που μοιάζει να συνδιαλέγεται παιχνιδιάρικα με τη θάλασσα.