Αναπόφευκτη η σύγκριση με αντίστοιχα γραφήματα Γερμανών για παράδειγμα, δείχνει ότι η ελληνική δημιουργία προβάλει ιδιαίτερα ανταγωνιστική σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αν, λοιπόν, zuzamen leben (ζούμε μαζί), τότε ίσως να μπορέσουμε και να δουλέψουμε μαζί, κάτω από τις ιδιαίτερα επώδυνες και απαιτητικές συνθήκες της ενημέρωσης και της πιεστικής επικαιρότητας. Η Γερμανία, μέσω της πολιτιστικής της πολιτικής και της διείσδυσης που επιχειρεί με τα Ινστιτούτα Γκαίτε στις χώρες, την εποχή της παγκοσμιοποίησης, αναδεικνύει τους ντόπιους δημιουργούς και το έργο τους και προτείνει συνεργασίες και συνδιοργανώσεις που την καθιστούν πρωτοπόρο στον τομέα αυτό.
Σε μια καλοστημένη έκθεση σε εναν ομορφο χώρο, το φουαγιέ του Γκαίτε έγιναν χθές τα εγκαίνεια της έκθεσης γραφημάτων του Πάνου Κωνσταντόπουλου και της Ζωής Κατσιγιάννη.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αρκετοι σχεδιαστές, σπουδαστές αλλά και δημοσιογράφοι εφημερίδων καθώς το γράφημα απλώνεται οχι μόνο στον κόσμο του ντιζάιν αλλά και της δημοσιογραφίας.
Στην εκδήλωση μίλησαν η διευθύντρια του Γκαίτε, ο διευθντής σύνταξης της Καθημερινής Νίκος Κωνσταντάρας, ο διευθυντής σύνταξης του Ελεύθερου Τύπου Γιάννης Τσαπρούνης, ο art director της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ Δημήτρης Νίκας , η διευθύτρια των ΙΕΚ ΞΥΝΗ Λία Μιχαηλίδου και ο σχεδιαστής Δημήτρης Αρβανίτης.
Στην έκθεση αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία εργασιών των σπουδαστών των ΙΕΚ ΞΥΝΗ με γραφήματα που σχεδίασαν για πρώτη φορά σε κύκλο σπουδών στον Ομιλο ΞΥΝΗ. Επίσης εκτίθενται γραφήματα από 14 γερμανικές εφημερίδες, βραβευμένα από τα EUROPEAN NEWSPAPER AWARDS.
Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ